Blomstrende landsby
Projekt udvalg
resized image
Bjarne Majlund Mikkelsen
Koordinator
Info!
Projekt Blomstrende Landsby, Nordenskov er nu endelig færdigt.

Ansøgningen er indsendt til vurdering mhp, at Nordenskov kan få status som Blomstrende Landsby. Jeg vil gerne takke alle grupper og enkeltpersoner, som har bidraget med undersøgelser, tilføjelser og rettelser og andet. Mange borgere har i øvrigt bidraget uden at vide det, da tifældige henkastede bemærkninger også har vist sig værdifulde.

Nordenskov har fået status som Blomstrende Landsby med tre blomster på en gang.

Det blev offentliggjort i forbindelse med udviklingsmødet d. 29.10.2016. Projektets tovholder, Bjarne Majlund Mikkelsen fik overrakt blomster, og byen blev ønsket tillykke af borgmester Erik Buhl. Efterfølgende en del medieomtale vedrørende projektet og stormødet om udviklingsplan.

Med venlig hilsen, Bjarne Majlund Mikkelsen. Koordinator.
Hent materiale
Kontakt
Blomstrende landsby
Bjarne Majlund Mikkelsen
Mail: majlund@dadlnet.dk


Projekt status
2015-02-22
Projekt status
Blomstrende landsby i Nordenskov er i opstartsfasen.
Bjarne Majlund Mikkelsen har påtaget sig opgaven at styre projektet i den rigtige retning.

2015-08-06
Materiale under udarbejdelse
Bjarne Majlund har henover sommeren arbejdet hårdt på at få udarbejdet tekst om Nordenskov til 'Den blomstrende Landsby'. Der mangler stadig lidt, og Bjarne får hjælp fra flere borgere i byen. Men der kan sagtens bruges flere hænder til skrivearbejdet. Kontakt Bjarne Majlund hvis du har lyst til at hjælpe.

2016-03-04
Se midlertidige udkast
hvem er vi?, hvad har vi? og hvad kan vi. Arbejdet op til den første blomst er selvransagelse omkring vores by, mange ting skal undersøges.
Herunder ser du link til de midlertidige udkast skrevet af Bjarne Majlund Mikkelsen.

Vær opmærksom på at dokumentet endnu kun er udkast og IKKE færdig bearbejdet.Projekt beskrivelse
Blomstrende Landsby er et projekt, som skal tilskynde til udvikling. Selve begrebet ”Blomstrende Landsby” har udviklet sig fra blomster ved indfaldsvejene til at være en betegnelse for alt, hvad der får en landsby til at blomstre - historie, foreningsliv, kultur osv.

Kort beskrevet er ideen, at man først beskriver byen. Hvem er vi, hvad kan vi, hvad er vores styrker, hvad er byens værdigrundlag, osv. På basis af det kan man så bygge videre med udviklingsplan og projekter.

Projektbeskrivelsen skal foretages efter en skabelon, der består af fem niveauer. Hvert niveau har tre kriterier, der skal beskrives, heraf to obligatoriske og et frivilligt. F.eks. er der for Nordenskov under niveau 1 beskrevet de obligatoriske kriterier ”Indblik” og ”Udsyn” og det frivillige kriterium ”Kultur”. For hvert niveau der godkendes, tildeles byen en blomst.

Projekt Blomstrende Landsby administreres af DGI i Vingsted. En koordinator vurderer projektbeskrivelserne sammen med en følgegruppe, som består af repræsentanter fra andre blomstrende landsbyer.

Blomstrende Landsby er et udviklingsprojekt, men selve projektbeskrivelsen har i 2016 også været under udvikling og forandring. Der satses på at gøre konceptet mere enkelt og mindre regelbundet.

Bjarne Majlund Mikkelsen.
Projekt relateret
2016-03-04
Blomst 2 Årre
Tekst fra ansøgning til blomst nummer 2.

Det er med stolthed og glæde, at vi nu fremsender vores ansøgning om optagelse på niveau 2. Processen for at komme hertil har været lang, men udbyttet har samtidigt været stort. Vi bliver løbende klogere på vores by og indbyggerne. Vi bliver klogere på vores særkende, udfordringer og fordele. Og ikke mindst bliver vi klogere på, hvilken retning vi ønsker, byen skal udvikle sig i. Vi ser frem til at kunne hejse flaget igen for at fejre endnu en milepæl i byens udvikling. På gensyn i vores Blomstrende Landsby.

Med venlig hilsen
Tovholdergruppen for projekt Blomstrende Landsby

Årre fik den i 2014 den ovenstående ansøgte blomst nummer 2.


Seneste nyt
27. marts 2018 kl. 10:21
resized image
18-21 på Kroen 5. april
19. juni 2016 kl. 14:25
resized image
udviklingsplan for Nordenskov
20. april 2016 kl. 17:46
resized image
7 æbletræer på Knudsens plads