Højspændingsmasterne fik tommelfingeren ned i Næsbjerghus

Forsiden ligenu
7. september 2018 kl. 21:25
resized image
7. september 2018 kl. 21:14
resized image
Øse Sangkor
5. maj 2018 kl. 06:26
Højspændingsmasterne fik tommelfingeren ned i Næsbjerghus
Helle Øst
Warning: getimagesize(http://ruban.dk/photo/wide/0009354.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /customers/5/7/f/nordenskov.dk/httpd.www/artikler.php on line 219
Print Kommenter Del
Artikel fra Ruban
Budskabet var klart: Du kan få dem gravet ned ved at skrive under www.borgerforslag.dk.

100 borgere var mødt op i for at gøre indsigelse mod opsættelse af 400 kV højspændings-luftledning fra ldomlund –til Endrup.

Her bad deltagerne dig som borger om hjælp til at få kablerne gravet ned i jorden. Du kan forlange at folketinget skal gå ind på folketingets hjemmeside www.borgerforslag.dk og skrive

 

Velkomst – Claus Jeppesen – Udviklingsrådet Helle Øst

Kort forklaring omkring Udviklingsrådene. Liv og Udvikling er ikke lig med Højspændingsmaster. Fælles fodslag.

Oplægsholdere

Beth Helle Lauridsen, Vesterbæk – Foreningen for elkabler i jorden

”Jyder er også mennesker” citat Yvonne. I 2007 skulle masterne gå forbi hendes jord. Det endte med, at kablerne kom i jorden. De vil kæmpe fremover. Holder facebook gruppe i gang. I 2016 ny beslutning omkring Luftledninger. I 2007 kæmpede de for at undgå at få luftledninger i Østjylland. EnergiNet vil nu tjene 1 mia. Hvad nytter det at udvikle ”UdkantsDanmark”, hvis vi plastrer landskabet til med Elmaster. Elprisen er en usikker størrelse. Hvorfor skal vi have en Elmotorvej mere? Har vi brug for 400 kilovolt? Kan vi nøjes med 150 kilovolt? Skal vi bruge strømmen i Jylland. Vi skal fastholde retningslinjerne fra 2008. Vi skal nu til at skrive Høringssvar. Vi skal skrive, hvad vi virkelig føler. Vi skal blive ved med at holde gejsten oppe. Vi skal også skrive Høringssvar senere. Skrive læserbreve. Energi Ministeren kommer på besøg.

Anne Boesen, Hodde – Bevægelsen for Miljøvenlig Eltransmission

Beth har fortalt, om hvordan det var, sidst vi var i Krig. De fik kablerne i jorden. I 2008 blev bevægelsen stiftet. Forsøger at hjælpe rundt omkring i landet. De har en hjemmeside: http://www.elijorden.dk/. Vi har ikke behov for denne linjeføring hverken i jorden eller i luften. Fra Endrup til Tyskland skal kun bruges til eksport af strøm til Tyskland. Vi skal påvirke vore lokale politikere. Der er blevet et Borgerforslag om, at kablerne skal lægges i jorden. https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-01070 Det er vigtigt, at vi støtter op omkring Borgerforslaget. Så politikerne kan se, at mange står bag.

Susanne Larsen, Gunderup – Nabo til projektlinjen

Vil give udtryk for frustrationen. Vi har fået meget kort frist til Høringssvar. Der er blevet sat en streg. Vi skal være grønne. Bevare den vilde natur. Landspolitikerne gør lige det modsatte. Vi bor i et dejlig natur med meget dyreliv. Har i forvejen en del vindmøller (21 stk.) EnergiNet lægger en bred linjeføring, som gør at naboer skal kæmpe indbyrdes. Har skrevet til forskellige ministre. Vi har haft besøg af 2 folketingspolitikere. Lars Barfoed har en ben i hver lejr. Lars Barfoed, formand hos Energinet, der står bag opførslen af de kommende elmaster igennem fredede naturområder mellem Idomlund og Niebüll. Han er også valgt til repræsentantskabet hos Danmarks Naturfredningsforening.

Poul Verner Christensen – Årre Borgerforening

Vi er mange, som ikke vil have disse master. Det forringer vores samfund. Vi har i Årre skabt en Blomstrende Landsby, som nu kan blive ødelagt. Forringer herlighedsværdier og husværdier. Glade for vore lokalpolitikere. Alle 6 byråd på strækningen støtter, at kablerne skal i jorden. Begrundelsen er eksport af strøm til England. 4 familier er flyttet ud uden at få at vide, at Elmasterne måske kommer. Politikerne skal have vide, at vi skal have kablerne i jorden. Vi vil gerne betale lidt mere pr. Kilowatt. Opfordrer til at folk får skrevet under på Borgerforslaget.

Line Berner – Varde Byråd

Byrådet står sammen omkring kampen om at få kablerne i jorden. Noget er synligt, andet sker mindre synligt. Vil påvirke vores smukke landskab. Vi vil have vækst. Samtlige partier har fat i landspolitikerne for at påvirke beslutningen. Vi har invitere politikerne. Erhvervs- og Økonomiudvalget har lavet et Høringssvar, som skal godkendes i Byrådet. Hele strækningen skal lægges i jorden Varde Kommune. Alternativt skal kablerne skal i jorden ved beboelse og naturskønne områder. EnergiNet giver ikke indsigt. Det giver mistillid. Gør vi nok? Er det godt nok? Der kommer en idefase i første omgang. Vi skal have et konstruktivt samarbejde i gang. Hvis vi oplever, at vi bliver ført bag lyset, så vil byrådet bide fra sig. Blive meldt ind i Facebook gruppen og få skrevet under. Opfordrer til at borgerne skal kontakte vore politikere. Energiministeren kommer d. 7/5 2018.

Debatforum

På bordene ligger Høringssvar fra Helle Øst. På bagsiden står en række links til relevant materiale.

Husk at skrive under med NemId.

Claus Christensen: For nogle år siden var de med til et møde. Dengang kom kablerne i jorden. Jeg har ikke tillid til EnergiNet. Det er et dårligt beslutningsgrundlag fra EnergiNet. Det har ikke noget med Parti politik at gøre. Har skrevet til formanden til energiudvalget. Formanden har svaret tilbage. De vil sørge for et bedre beslutningsgrundlag. Det er beslutning for mange år ud i fremtiden. Havde et møde med Jacob Ellemann i april.

Poul Verner: Projektlederen fra EnergiNet kunne ikke svare konkret. Poul Verner vil gerne hjælpe med Høringssvar døgnet rundt.

Kim Lauridsen: Opfordre voksne børn til at stemme på Borgerforslaget.

Anne-Lis: Hvordan kan vi skaffe 50.000 underskrifter? Vi skal have fat i mennesker, som ikke direkte bliver berørt. 

Claus: Det er en politisk beslutning. Høringssvar 9/5 2019

Steen Iversen: Underskrifter ved Filsø fødevarefestival. Stand med Udviklingsråd.

 

Fælles tiltag og konklusion

Nu skal alle hjem og skrive Høringssvar.

 

Evt.


Ruban

Kommenter artiklen
Angiv fornavn og efternavn. Skriv din kommentar i kommentarboksen og klik på send knappen. NB: Skriv altid i en god tone! Upassende Kommentarer fjernes, gå efter emnet - ikke personen!

Skriv kommentar


Annonce

Artikel info

Ruban


Kontakt:

mibt@outlook.dk

www.ruban.dk


Artikel hentet: 578 gange


Kontakt Byportalen:

info@nordenskov.dk
31 66 44 28


Artikel relateret
27. juni 2018 kl. 12:24
Helle Hallen åbner for vandsjov i sommervarmen
27. juni 2018 kl. 12:08
VAKS programmet er aktiviteter for børn i sommerferien
16. juni 2018 kl. 13:33
Tendens: Danmark flytter sammen